Millainen on pinta-alan mittausraportti?

Huoneistoalan mittausraportille ei ole laissa säädettyä lomakepohjaa kuten vaikkapa energiatodistukselle. Meidän raporttimme sisältää pinta-alaerittelyn taulukkomuodossa sekä 2-3 sivun kuvauksen mitattavasta kohteesta ja mittausperusteista, siis siitä, mitä aloja on luettu mukaan tai jätetty pois, ja miksi.

Raportin liitteenä toimitamme mittauspiirustuksen. Mittauspiirustus on CAD:illa laadittu mittakaavassa oleva kuva, jossa on pinta-alaan vaikuttavat seinät ja muut piirteet, sekä havainnollisuuden vuoksi yleensä myös muita yksityiskohtia kuten ovet, ikkunat, portaat jne. Lisäksi raportin liitteenä on standardin vaatimat pinta-alan laskennassa käytetyt mitat taulukkomuodossa. Raportin tiedoilla ulkopuolinen asiantuntija pystyisi tarkistamaan laskelmat.

Raportti toimitetaan sekä paperilla että pdf-muodossa. Pdf-dokumenttia voi zoomata ja siitä voi ottaa itse mittoja Adobe Readerin mittaustoimintoa käyttäen. Pyydettäessä toimitamme mittauspiirustuksen myös dwg-muodossa.