laserkeilaus

Olemme tehneet rakennusten laserkeilauksia vuodesta 2017. Työn kohteena voi olla koko rakennus tai valittu osa siitä. Laajimmillaan käymme huone huoneelta läpi kaikki rakennuksen sisätilat, sekä julkisivun, vesikaton ja hiukan maanpintaa rakennuksen ympäriltä. Aineistosta rakennetaan pistepilvi, joka on mittatarkka kolmiulotteinen kuva koko rakennuksesta.

Tavallisimmat suunnitteluohjelmistot kuten Autocad, Archicad tai Revit pystyvät lukemaan pistepilviä. Suunnittelija käyttää pistepilveä sellaisenaan visuaalisena pohjana suunnittelulle tai mallintaa siitä ensin 3d-elementtejä, joihin suunnittelu nojaa. Pistepilviaineistoon voidaan myös “hypätä sisään” ja käydä tarkistamassa, miltä jokin yksityiskohta näytti, tarvitsematta käydä fyysisesti paikalla.

Pistepilviaineistot toimitetaan sovitussa tiedostoformaatissa (tavallisimmin e57 tai rcp), halutulla pistetiheydellä, yhdessä tai monessa osassa, georeferoituna tai paikallisessa koordinaatistossa. Lisäksi yleensä toimitetaan pyörähdyskuvat (panoraamakuvat keilaimen asemapisteistä) joko Recap-muotoisena tiedostona tai verkossa selaimella katseltavassa ja mitattavassa muodossa.

Tyypillisesti kerrostalon keilaamiseen menee viikko ja pistepilviaineisto valmistuu 1-2 työviikossa keilauksen päättymisestä.